De Top 10 van ESNS volgens onze programmeur!

Neem een kijkje in onze ‘keuken’ met de door onze programmeur samengestelde top 10 van de digitale editie van het Groningse showcasefestival ESNS dat afgelopen week plaatsvond! Tien fonkelnieuwe ontdekkingen die je de komende jaren wellicht op Misty Fields zult zien met als absolute nummer 1 de Franse psychrockers van Slift die al eerder, in 2019, op Misty Fields stonden! Check de lijst hieronder:

1. SLIFT
Ons absolute hoogtepunt vormde oud Misty Fields gediende SLIFT. Het Franse trio blies ons, net als op Misty Fields 2019, helemaal omver met hun uitgesponnen psychrock en snoeiharde riffs.

 

2. High Hi
Het Belgische High Hi maakt steengoede shoegazende pop met vleugjes newwave en dreampop. Met hun tweede plaat Firepool (2020), het album van het jaar volgens muziekblog Dansende Beren, stootte het trio door naar de Belgische muzikale eredivisie!

 

3. Katy J Pearson
Met haar bejubelde debuutplaat Return (2020) vol verslavende en catchy folkpop op zak en een Dolly Parton achtige snik in haar stem gold Katy J Pearson als een van de must-sees van ESNS 2021. En die reputatie maakte ze helemaal waar!

 

4. Drens
Heerlijke ongedwongen en wilde surfpunk! Dit kwartet uit Dortmund knalde vanaf minuut 1 onze huiskamers binnen met hun scheurende gitaren en catchy refreinen à la Fidlar en Together Pangea!

 

5. The Cool Greenhouse
De nieuwste telg aan het Britse postpunk establishment is het Norfolkse The Cool Greenhouse. Hun recept? Licht-cynische praatzang en repetitieve instrumentatie in de lijn van het Rotterdamse Lewsberg! Ja daar houden we wel van!

 

6. Uniforms
De meest opwindende band van de nieuwe generatie in de Spaanse shoegazescene, Uniforms rekent groepen als Beach House en My Bloody Valentine tot hun invloeden! De band bracht afgelopen september hun verrukkelijke tweede album Fantasía Moral uit en wist ons live ook volledig te overtuigen!

 

7. Faux Real
De kunst van livestreams? Laat dat maar over aan de Frans-Amerikaanse broertjes van Faux Real. Dit duo is niet bang om zichzelf voor lul te zetten met hun geweldige dansmoves en ook hun catchy artpopliedjes (geproduceerd door Tame Impala’s Jay Watson) zijn om door een ringetje te halen

 

8. Melenas
Fuzzpop, surf en jangle-gitaartjes met een fijnzinnig gevoel voor melodie. Dat is de nieuwe Spaanse garageband Melanas. Het viertal bracht afgelopen jaar hun tweede plaat ‘Dias Raros’ uit via het gerenommeerde label Trouble In Mind (Mikal Cronin, Jacco Gardner).

 

9. My Ugly Clementine
Zonder een nummer uitgebracht te hebben, verkocht deze Weense supergroep met leden van Leyya, Kerson95 en 5K hun allereerste show binnen no time uit. Frontvrouw Sophie Lindinger wilde altijd al graag met deze muzikanten werken en het resultaat is pakkende en empowering indierock die Oostenrijk nogal kleurrijk op de kaart zet ‘in Groningen’

 

10. NewDad
Het Ierse NewDad floreert, net als landgenoten Just Mustard, in het maken van steengoede fuzzy slowdive-esque nummers vol voorstuwende gitaren. Met enkel drie singles op het wereldwijde web en een geweldig optreden op ESNS wist de band het hart van onze programmeur te stelen.