Headspace

Gedurende 2 minuten krijgt de toeschouwer een nieuw gigantisch hoofd, die als een helm opgezet kan worden. Zodra de toeschouwer deze over zich heen trekt is hij/zij afgesloten van de buitenwereld; in een schaars belichte & stille ruimte ontvouwt zich een volautomatisch spektakel. Alles wat er te zien en horen valt, is tastbaar aanwezig, heel dicht bij de toeschouwer. Er worden geen schermen of projectie gebruikt en alle geluiden worden ter plekke akoestisch gegenereerd. Headspace is een reactie op het overmatige gebruik van ‘screen-time’ in het dagelijkse leven en de daarbij horende virtuele ervaringen.

Headspace is een installatie bestaande uit miniatuur voorstellingen, uitgevoerd door gerobotiseerde poppen en geprogrammeerde machientjes. Toeschouwers kunnen één voor één een voorstellinkje ondergaan in een soort grote kijkdoos in vorm van groot hoofd. Er zijn verschillende verhalen in verschillende hoofden..

Misty Fields Festival © 2019 - Alle rechten voorbehouden.

Stichting Misty Fields

Hollideeweg 3, 5725 BH Heusden
Email: secretariaat@mistyfields.com

Misty Fields

Stichting Misty Fields is de organisatie die jaarlijks het Misty Fields Festival organiseert, waar (opkomende) talenten een podium geboden wordt.