Jubileum throwback met mister Café Wilhelmina Nico Winkelmolen

Jubileum throwback, want dit jaar vieren we dan eindelijk ons 15-jarig jubileum! En ondanks dat we geen sentimentele lui zijn gaan we toch keihard terugblikken de komende tijd met deze keer mister Café Wilhelmina en Misty Fields-ganger van het eerste uur Nico Winkelmolen:

”15 jaar Misty Fields alweer! Ik heb zo ongeveer alle edities meegemaakt en ik vind het vooral een hoogtepunt hoe dit prachtige festival is uitgegroeid van een lokaal bosfeestje tot het toonaangevende evenement waar men inmiddels van heinde en verre op af komt. Ik kan vanaf de entree letterlijk de plek zien waar ik ben opgegroeid en hoewel ik al het grootste deel van mijn leven niet meer in Heusden woon, ben ik er super trots op dat dit festival dankzij een enorme groep liefhebbers en vrijwilligers is uitgegroeid tot wat het nu is.

Muzikale hoogtepunten waren er teveel om op te noemen, wat namen die me te binnen schieten zijn The Murder Capital, Daniel Romano, King Khan and the Shrines, Lysistrata, Heavy Trash en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar welke als eerste naar boven komt was toch wel de show van Crows en dan met name de eerste in 2015. De toevoeging van de tent bracht ruimte voor een verruiming in het programma met allerlei vuige, duistere herriebandjes waar ondergetekende wel goed op gedijt. Ik had deze band al eens gezien in het lokale punklokaal en in mijn enthousiasme een veel te klein t-shirt van ze gekocht. Nu maanden later speelden deze gasten met een super intense show de hele tent kapot. Magistraal! Na de show stond ik even met ze te buurten, kreeg ik gelijk een grotere maat shirt en gaf ik het te kleine terug. Helemaal goed.

Zo kent elke editie zoveel mooie herinneringen, niet alleen qua muziek maar ook aan het straattheater (Circus Ronaldini, ik lig weer in een scheur als ik daar aan denk), de aankleding en vooral de gemoedelijke sfeer. Ik kan niet wachten tot september!”